Nieuwsbrief 2020 09

Beste medebewoners,

Al eerder hebben wij u bericht over de renovatie van het CLV systeem (Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandingsgasafvoersysteem) en de daar aan gekoppelde vervanging van de cv-ketels. In het vervolg van deze brief informeren wij u nader over deze – niet alleen in financieel opzicht – grote ingreep maar voor een uitgebreide informatie en toelichting wil het bestuur een Algemene Leden Vergadering bijeen roepen in de tweede helft van november of begin december. Op deze ALV is er gelegenheid om vragen te stellen en over de voorstellen te stem­men. Ook zullen de digitaal genomen besluiten van eerder dit jaar worden bevestigd/ vastgelegd.

Uw aanwezigheid op deze bijeenkomst is zéér belangrijk.

De organisatie van deze ALV is een hoofdstuk apart. Door de  Covid-19 maatregelen  zijn er   limieten gesteld aan  het aantal personen op een bijeenkomst en daardoor moet er meer dan één bijeenkomst gehouden worden op dezelfde avond. De stemmingen  zullen schriftelijk moeten zijn en de telling en vaststelling van de uitslag vinden plaats op één moment als  alle bijeenkomsten zijn geweest. Over dit alles krijgt u nog nader bericht.

De schoorsteenrenovatie

Recent is hierover een gesprek geweest met de firma Breman. Tijdens dit gesprek kwamen twee opties aan de orde om te voldoen aan  C10(3) norm: (nadere informatie hierover vindt u in het inspectierapport op de site van Twinss)

  1.  Vervanging van het gehele CLV systeem en redelijke vrijheid bij de keuze van het merk CV-ketel. Alle muren rond het CLV systeem moeten dan opengebroken worden, soms ook in woonkamers. De geschatte extra kosten voor dit hak- en breekwerk bedragen €150.000,00
  2. Renovatie van het CLV systeem en beperkte vrijheid bij de keuze van het merk CV-ketel. Door Breman wordt momenteel een inventarisatie gemaakt welk type ketel gebruikt kan worden. Zodra een en ander bekend is ontvangt u hierover bericht.

Gezien alle consequenties heeft het bestuur optie a. laten varen. Wel is een 2e offerte voor de CLV-renovatie aangevraagd, evenals een prijsopgave van ketels die geschikt zou­den zijn voor die gerenoveerde CLV. Wij houden u op de hoogte.

Om praktische redenen is het de voorkeur  van het bestuur  om de renovatie èn de vervanging van de ketels binnen één bedrijf uit te besteden zodat renovatie en plaatsen van nieuwe ketel zonder vertraging in elkaar overlopen.

Al met al een uitgebreide operatie waarbij ieders medewerking noodzakelijk is. Zo zullen afspraken over het tijdstip waarop toegang tot uw cv-ruimte nodig is nagekomen moeten worden. Niet nakomen kan tot gevolg hebben dat alle andere werkzaamheden voor die dag niet door kunnen gaan en dat zal onvermijdelijk tot extra kosten leiden.

Tenslotte:

  • Houdt 1,5 meter afstand, ook in de liften. Maximaal 2 mensen in een lift. Raak zo min mogelijk zaken van de lift aan.
  • In uw keuken mag u alléén een motorloze afzuigkap plaatsen. Een standaard afzuigkap blaast de afgezogen lucht via de algemene afvoerbuis bij uw buren naar binnen.
  • In geval van een stroomstoring werken de liften niet. Gebruik de brandtrap die u via het balkon op uw verdiepingshal kunt bereiken. De elektrische schuifdeuren op de begane grond en de toegangsdeur om van buitenaf de parkeergarage onder Vijverstaete I binnen te gaan blijven open staan.
  • Bij brand: Lift niet gebruiken!
  • Als u uw appartement gaat verkopen heeft u een energielabel nodig. Dit label gaat vanaf januari 2021 gemiddeld €190 kosten[1]. Op dit moment kost het gemiddeld €7,50. Vereniging Eigen Huis raadt daarom aan om dit nu in orde te maken (label blijft 10 jaar geldig). Aanvragen gaat vrij eenvoudig via www.energielabelvoorwoningen.nl Binnen enkele dagen ontvangt u uw label in uw mailbox.
  • Recent is er weer geprobeerd om ons gebouw binnen te komen door bij verschillende huisnummers aan te bellen en te vragen om open te doen. Reageer hier niet op! We willen ongewenste personen buiten houden.
  • Op onze site is een artikel geplaatst van Rijssenbeek Advocaten over harde vloeren. De regels die in dit artikel worden aangehaald hebben geen toepassing op Vijverstaete, voor ons geldt de Splitsingsakte Model 1992

Met vriendelijke groet het Bestuur.


[1] In de 2e Kamer is een motie aangenomen om deze verplichting uit te stellen.

oktober 6, 2020